<< April 2015 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed



 
Sunday, April 05, 2015
hakim II
Aku cuba untuk tak judge orang hanya berdasarkan apa yang aku dengar. I have tried my best untuk kasi peluang kepada manusia tersebut untuk tunjuk siapa diri dia yang sebenar, tanpa meletakkan apa-apa expectation pun. Tapi... kalau dari apa yang aku dah lihat dan apa yang aku dah lalui personally, adalah sama dengan semua cerita yang aku pernah dengan sebelum ni... adakah salah kalau aku judge orang tersebut macam tu?

Personally, aku tak de masalah untuk berkawan dengan orang tersebut. Tapi untuk terlalu rapat, ada sedikit keraguan di situ. Cumanya, aku terpaksa cakap dengan jujur, i don't think i could work with you anymore. I couldn't, I wouldn't and I shouldn't work with you anymore. It's tiring on my part. Mentally, physically and emotionally... it's too tiring.

Kadang-kadang aku rasa aku ni terlalu baik dan terlalu tinggi tahap kesabaran aku. Kalau pun marah, orang tersebut tak terasa pun bila aku marah dia. Mungkin sebab aku cuba control jugak sebenarnya. Sebab kalau aku lepaskan semua kemarahan tu, mahu terkeluar semua kata-kata yang aku yakin aku akan menyesal beberapa jam kemudian. Tapi janganlah uji kesabaran aku banyak sangat. Bila aku hilang sabar, memang direct je aku cakap.

Tapi even so, I was told by my bestfriend that my words were still "too kind." Sigh. Tak cukup mencucuk hati ke ni? Hahaha. But I don't want to hurt anybody anyway. Cuma mungkin, aku perlu lebih jujur bagitau apa yang aku rasa dekat orang tu.

Oh well. I'll think about it.

lots of love,
jmunawwarah


Posted at 08:04 pm by jmunawwarah
 

Previous Entry Home Next Entry